Palvelut

Klassinen hieronta

Hieronta on yksi maailman vanhimmista hoitomuodoista.  Hieronta onkin nykyään yksi yleisimmin käytetyistä hoitomuodoisa lihasperäisten vaivojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä.

Klassisen hieronnan vaikutuksia on helpottaa lihasjännityksiä, - kireyksiä ja kipuja, rentouttaa koko kehoa ja ennaltaehkäistä jännitystiloja, vähentää turvotusta ja poistaa kuona- aineita kehosta sekä vilkastuttaa verenkieroa ja parantaa lihasten hapensaantia.

Aromahieronta

Aromahieronta on eteeristen öljyjen avulla tehtävä lempeä hieronta. Jokaisella öljyllä on oma vaikutuksensa niin fyysisesti kuin henkisesti, jotkut öljyt rauhoittavat, toiset piristävät ja puhdistavat. Hoidon alussa valitaan asiakkaalle yksilöllisesti hänelle parhaiten soveltuva, hoitava öljy.

Hoito sopii erityisen hyvin mm. koko mielen että kehon rentoutukseen, stressivaivojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn, erilaisiin vatsavaivoihin ja ruuansulatushäiriöihin, unettomuuteen ja nukkumisvaikeuksiin, stressin ja lihasjännityksen lievittämiseen, aineenvaihdunnan vilkastamiseen tai vain rentoutumiseen ja itsensä hemmotteluun.

Hoidon esteenä on: akuutti sairaus (kuten flunssa, kuume tai jokin tulehdus), raskaus, imetys, vakavat sairaudet (esim. syöpä, epilepsia, verenvuototauti, sydämentahdistin, verisuonitukokset, maksasairaudet), vakavat sydänongelmat, rokotuksen jälkeen viikon varoaika, psykoosi, alkoholin/huumausaineiden alaisena oleminen tai krapula, akuutit vammat. Nivelreuma, lihasreuma ja kihti, niiden olleessa tulehdusvaiheessa.

Touch hierontahoidot

Tuntologi
Tuntologit ovat tuntoaistin ja läsnäolon ammattilaisia. Tuntologi ymmärtää kosketuksen merkityksen kokonaisvaltaisesti ja käyttää työssään oppimiaan metodeja.
Ihmisen aisteista tuntoaisti kehittyy ensimmäisenä ja säilyy läpi elämän.
Iho on ihmisen suurin elin ja sen kautta tulevat tuntemukset ovat erittäin merkittäviä. Tutkimuksissa on todettu kosketuksen, kuten hieronnan alentavan stressihormonien tasoa. Kosketuksella on osoitettu olevan pitkäaikaisia hyviä vaikutuksia ja merkitystä hyvinvoinnille.
Kosketus
- vapauttaa oksitosiinia, joka vahvistaa ihmisten välistä kiintymystä ja luottamusta toisiinsa
- lisää endorfiinien erittymistä, vähentäen kipua ja lisäten hyvänolon tunnetta
- stressihormoni kortisolin taso laskee, jolloin tyytyväisyys ja iloisuus lisääntyvät.

Minun matkani tuntologiksi on alkanut. Kävin syyskuussa Kuopiossa ensimmäisen lähijakson, jossa opettelimme foot touch - hieronta hoidon.
Foot Touch-hieronta hoidossa asiakas pääsee rentoutumaan hoitajan käsitellessä jalat, jalkaterät sekä jalkapohjat. Samalla koko keho saa hoivaa, sillä jaloista löytyvät vyöhykepisteet koko kehon alueelle, samoin kuin käsistä.
Tuntologi koulutsen aikana opimme tekemään foot touch, mind touch, hand touch ja face touch hierontahoitoja.
Hoidot ovat lyhyitä (n. 30min) vaikuttavia hieronta hoitoja. Hieronta hoitoon yhdistetään asiakkaalle sopivaksi valittu öljy, rentouttava musiikki, rauhallinen tunnelma, läsnäolo ja hoitava ilmapiiri.